Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

75 років завершення Другої світової війни

Привітання
02.09.2020
75 років завершення Другої світової війни
 
Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни - 2-е вересня 1945-го року. У цей день рівно у 9-й годині і 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини - Японії.
 
Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 2,8 млн українських військових і підпільників зі всіх сторін, 5,2 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу. Отже, безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8 млн осіб, ще 2,4 млн склали втрати ненародженими. Матеріальні збитки становили 285 млрд тогочасних рублів (40% загальносоюзних страт). Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.
 
Висловлюємо безмежну вдячність воїнам, які, не шкодуючи сил і здоров’я, усіма силами наближали перемогу над ворогом. Саме вони принесли мир на нашу землю і ціною свого життя подарували щасливе майбутнє наступним поколінням.
 
З Днем закінчення Другої світової війни! Будемо сподіватися, що подібного більше не повториться!
 
З повагою,
Станіславський сільський голова
Володимир Желуденком
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше