Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роботу інформує

Інформаційне повідомлення
13.04.2020

Інформація про проведену відділом «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роботу за  1 квартал 2020 року

            Бюро правової допомоги – це державні установи, що об’єднують всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати  правову допомогу, захищати  законні права та інтереси.

              Бюро є відділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у системі надання безоплатної правової допомоги в Україні.

              Так і в смт. Білозерка працює відділ «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

              Діяльність відділу спрямована на захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей та правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

             Протягом вказаного періоду відділом «Білозерське бюро правової допомоги» забезпечено роботу з надання безоплатної правової допомоги особам, що її потребують, а саме:

до відділу звернулися  356  жителів смт.Білозерки та Білозерського.району, з них :

  • 324 особи – за первинної правовою допомогою, що передбачає надання консультації з правових питань, роз’яснення чинного законодавства, включаючи складення заяв, скарг та інших документів правового характеру, крім документів процесуального характеру ;
  • 32особи – за вторинною правовою допомогою, що передбачає складення документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів осіб в суді.

             За категорією питань, з якими найчастіше громадяни звертаються за правовою допомогою, є питання з цивільного, сімейного, спадкового права, а саме :

Інше цивільне – 76, сімейне – 119, земельне – 5, соціальне забезпечення – 16, спадкове – 58, виконання судових рішень – 27, житлове – 18, трудове – 7, адміністративне – 14, медичне -1, інші питання – 15.

            У звітному періоді  працівники бюро забезпечили роботу  дистанційних та мобільних пунктів консультування громадян, створених на базі Білозерського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Херсонській області , Білозерської районної філії  Херсонського обласного центру зайнятості та пункті тимчасового розміщення біженців в с.Велетенське Білозерського району (для внутрішньо переміщенних осіб та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус Біженців»), а також  сільських радах району  та ін.

            Працівниками відділу, також,  систематично проводяться правопросвітницькі заходи щодо можливості вирішення проблем у правовий спосіб, роз’яснення змісту ключових реформ у сфері соціального захисту, освіти, охорони здоров’я та пенсійного забезпечення  в закладах та організаціях на території селища та району.

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами,  будь ласка, звертайтеся дистанційно до відділу «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання БВПД.

Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах карантинного режиму?

  • Усні правові консультації та роз’яснення можна отримати, зателефонувавши за телефонами: (05547) 3-32-60; +38 068 364-86-28;
  • Скайп: bilozerske
  • Письмові консультації можна отримати:
  • - написавши на електронну пошту відділу «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання БВПД: bilozerske@legalaid.ks.ua
  • - заповнивши бланк та залишивши його у скриньці звернень, у приміщенні відділу «Білозерське бюро правової допомоги» за адресою: смт. Білозерка, вулиця Свободи, 108.
  • Для цілодобовогодоступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.
  • Просимо утримуватися від відвідувань центрів/бюро правової допомоги на період карантину. Працівники системи БПД допоможуть Вам дистанційно!

Бережіть здоров’я, користуйтеся своїм правом на письмове звернення і отримання безоплатної правової допомоги письмово.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше