Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відділ «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звітує про проведену роботу за І півріччя 2021року

Інформаційне повідомлення
27.07.2021

Бюро правової допомоги – це державні установи, що об’єднують всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати ваші законні права та інтереси.

Бюро є відділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у системі надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Так і в смт. Білозерка працює відділ «Білозерське бюро правової допомоги» Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Звернувшись до бюро правової допомоги громадяни України, іноземці, особи без громадянства можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу, яка включає:

  • надання правової інформації;
  • юридичні консультації;
  • складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних);
  • представництво інтересів та допомогу в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Безоплатна вторинна правова допомога як вид державної гарантії включає захист від обвинувачення та представництво у суді соціально вразливих категорій людей, перелік яких визначено у статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а також – складення процесуальних документів.Правова допомога адвоката у судових справах надається лише тим категоріям осіб, які мають на це право відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» і наддали документи, що підтверджують це право. Насамперед, це:

  • малозабезпечені,
  • пенсіонери,
  • особи з інвалідністю,
  • ветеранивійни та учасники АТО,
  • внутрішньопереміщені особи,
  • біженці,
  • недієздатні особи та особи з обмеженою дієздатністю,
  • діти,
  • особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та ін.

Разом з тим за правовою інформацією, консультаціями та отриманням доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України до бюро правової допомоги може звернутися кожен.

За І півріччя 2021 року 732 клієнта звернулися до бюро. З них: 671особі надані роз’яснення, консультації правового характеру та прийнято 61 письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. За результатами прийнятих звернень видано 40 доручень про призначення адвоката за рахунок держави та 20 наказів працівникам бюро правової допомоги.

У звітному періоді за допомогою пунктів консультування громадян, працівниками відділу «Білозерське бюро правової допомоги» було надано загалом безоплатну правову допомогу - 88 громадянам.

Основними питаннями, що хвилювали громадян були питання сімейного права (розірвання шлюбу, стягнення аліментів,   позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання дитини, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та інші); соціального забезпечення  (призначення, перерахунок та відмова у призначенні субсидії та порядок призначення виплат одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям;  ін.);  цивільного права (визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, визначення додаткового строку на прийняття спадщини, відшкодування майнової та моральної шкоди, визнання особи недієздатною та призначення опікуна, встановлення фактів, що мають юридичне значення та  ін.), земельного права (договір оренди земельної ділянки та порядок його розірвання, орендна плата, порядок приватизації земельної ділянки, порядок встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та інші.

Також, фахівцями бюро систематично проводяться правопросвітницькі заходи та розміщуються інформаційні матеріали у ЗМІ.

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до відділу «Білозерське бюро правової допомоги» за адресою:

  • 75000, Херсонська область, смт. Білозерка, вул.Свободи , 108

а також за телефонами: (05547) 33-2-60; (068) 3648628.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103. (Цілодобово, в межах України – безкоштовно). Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше