Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Новина
21.11.2019

Щороку 21 листопада в Україні відзначається « ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ» на честь початку дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому . 

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ встановлений «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка  «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.   

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа  – частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.        

         

       

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше