Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги мешканців Станіславської ОТГ!

Оголошення
11.12.2020

З 01.08.2020 для побутових споживачів в України відкрито ринок природного газу.

У зв’язку із значною заборгованістю побутових споживачів області за поставлений природний газ, та як наслідок, недостатністю грошових коштів у ТОВ “Херсонрегіонгаз” для закупівлі природного газу, з 01.12.2020 Товариство не має можливості здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам Херсонської області.

Відповідно до п. 25 розділу III Правил постачання природного газу, затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг № 2496 від 30.09.2015 (надалі – Правила), побутовий споживач має право на вільний вибір постачальника та безоплатну зміну постачальника. Постачальник обирається споживачем самостійно, на власний розсуд, незалежно від місця знаходження даного постачальника на території України.

У разі відсутності станом на 01.12.2020 побутового споживача в Реєстрі споживачів будь-якого постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС побутові споживачі ТОВ “Херсонрегіонгаз”, які до 01.12.2020 не зробили вибору іншого постачальника, автоматично стають споживачами ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, як постачальника газу “останньої надії”. Максимальна тривалість постачання природного газу постачальником “останньої надії” не може перевищувати шістдесят днів та в будь-якому випадку не має тривати довше ніж до кінця календарного місяця, наступного за тим місяцем, у якому почалося фактичне постачання природного газу споживачеві постачальником “останньої надії”.

Отже, протягом цього строку, починаючи з 01.12.2020, побутові споживачі Херсонської області (окрім тих, хто до 01.12.2020 обрав іншого постачальника) будуть споживачами природного газу, який буде поставляти ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” та, відповідно отримувати від цього підприємства рахунки на оплату за спожитий газ. За цей час побутовим споживачам також необхідно буде обрати нового постачальника.

Перелік постачальників, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу оприлюднено на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг за посиланням: www.nerc.gov.ua.

Додатково інформуємо, що відповідно до п. 11 Розділу V Правил, споживачі зобов’язані здійснити повний остаточний розрахунок з ТОВ “Херсонреігонгаз” (попереднім постачальником), за виконання або неналежне виконання своїх зобов’язань Побутовий споживач та Постачальник несуть відповідальність передбачену Договором та чинним законодавством.

Стаття взята із офіційного сайту ТОВ «Херсонрегінгаз»

 

Сільська рада наголошує на тому, що постачальник обирається споживачем самостійно, на власний розсуд, незалежно від місця знаходження даного постачальника на території України. Тому акцентуємо увагу щоб жителі громади допомагали рідним в обранні постачальника газу (саме діти та онуки) так як для заключення договору з компанією яку Ви обираєте необхідно буде подати документи -  копію паспорта, індивідуальний податковий номер, документ, що засвідчує право власності, а також з метою зменшення скупчення людей щоб уникнути погіршення епідеміологічної ситуації в громаді. Станіславська сільська рада може надати допомогу лише в користуванні оргтехнікою та мережею інтернет.

За технічною допомогою можна звертатися:

  • жителі сіл Широка Балка та Софіївка - до Широкобалківського старостинського округу за адресою: вулиця Центральна, 75, с. Широка Балка (староста Роговська Ольга Олександрівна),
  • жителі села Олександрівка - до старости села Олександрівка Каменецької Наталі Олександрівни за робочим місцем старости вулиця Миру, 9 село Олександрівка,
  • жителі села Станіслав можуть мати доступ до оргтехніки та інтернету в приміщенні Станіславської сільської бібліотеки в години роботи бібліотеки (вулиця Свободи 33, с. Станіслав) та можуть звернутися до Комунальної установи «Центр з надання соціальних послуг» Станіславської сільської ради, місце розташування: вулиця Свободи, 15, с Станіслав (приміщення сільської ради, директор установи Куліш О.В.)
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше