Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбір членів конкурсної комісії

Оголошення
10.05.2024

Відбір членів конкурсної комісії

з оцінки ідей для подальшого фінансування у Станіславській  громаді

 

Цим оголошенням Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» у партнерстві з військовою адміністрацією Станіславської громади запрошують потенційних кандидатів долучитися до конкурсної комісії з оцінки ідей щодо бажаних ініціатив у сфері відновлення  Станіславвської громади.

Роль конкурсної комісії з оцінки полягає в:

  • Оцінці ідей, поданих у листопаді 2023 - лютому 2024 році, на основі визначених критеріїв оцінки.
  • Наданні рекомендацій щодо того, чи слід фінансувати кожну з ідей у 2024 році у громаді.

 

Контекст

20 листопада – 18 грудня 2023 року онлайн та 15 січня - 14 лютого 2024 року офлайн Фонд «Об’єднання» у співпраці з військовими адміністраціями Станіславської, Білозерської та Чорнобаївської громад проводив збір ідей щодо бажаних ініціатив у сфері відновлення серед населення, яке виїхало, і яке залишається у зазначених громадах. 

Ідеї збиралися у два етапи: онлайн та офлайн. Мешканці громад окрім загальної мети ідеї, могли вказати також сферу, до якої належить їхня ідея, хто вигодоотримувач від реалізації такої ідеї, хто має долучитися до її реалізації, де ідея має бути реалізована, а також хто має фінансувати її.

Всі, хто хотів би долучитися безпосередньо до реалізації ідеї, мали змогу вказати у якому форматі вони готові долучитися та залишити контакти для подальшого зв’язку.

За вказаний період було подано 595 ідей - 343 ідеї онлайн та 252 ідеї офлайн:

  • Чорнобаївська ТГ: 257 ідеї
  • Білозерська ТГ: 175 ідеї
  • Станіславська ТГ: 153 ідеї

Наразі планується проведення оцінки поданих ідей, розробка на їхній основі ряду проєктів, що є актуальними для громади та можуть бути імплементовані в короткі терміни, та за підтримки міжнародних партнерів у співпраці з військовими адміністраціями - їхня реалізація до кінця 2024 року.

 

Умови

Це оголошення на відбір членів конкурсної комісії з оцінки ідей покликане зробити процес відбору ідей для подальшого фінансування прозорим та запобігти конфліктам інтересів під час оцінки та подальшої реалізації ідей.

 

Конкурсна комісія з оцінки буде складена з 6 представників Херсонської області:

  • 5 представників Херсонської області, що будуть визначені цим оголошенням про відбір членів конкурсної комісії з оцінки.
  • 1 представника Фонду «Об’єднання».

 

 

Процес

  • Конкурсна комісія з оцінки отримає ідеї щодо бажаних ініціатив у сфері відновлення громади від Фонду «Об’єднання» разом із підтвердженими критеріями оцінки та будь-якою іншою довідковою інформацією щонайменше за тиждень до граничного терміну для проведення оцінки.
  • Кожна ідея буде оцінена всіма членами конкурсної комісії.
  • Оцінювачі оцінюватимуть подані ідеї за підтвердженими критеріями, а також можуть коментувати кожну ідею.
  • Оцінювачі повернуть свої оцінки Фонду «Об’єднання» до дати, узгодженої на початку процесу.
  • Фонд «Об’єднання» по кожній ідеї сумує оцінку всіх оцінювачів та поділить на кількість оцінювачів, потім класифікує кожну ідею в порядку від найвищого до найнижчого балу. Після цього буде сформована пропозиція про фінансування.
  • Фонд «Об’єднання» скликає засідання комісії з оцінки, щоб розглянути та узгодити остаточну версію пропозиції про фінансування. Ця зустріч може бути віч-на-віч або на відстані, наприклад, по скайпу, через ZOOM тощо.

Протокол

Щоб уникнути конфлікту інтересів з будь-яким із членів комісії з оцінювання, учасникам буде надіслано форму конфлікту інтересів у електронному листі із запрошеннями. Від них буде запропоновано заповнити та повернути форму конфлікту інтересів заздалегідь.

 

Членами конкурсної комісії є люди, які не є авторами поданих ідей, які оцінюються, як додатковий захист від конфлікту інтересів.

 

Членам комісії з оцінки буде надано наступні документи щонайменше за тиждень до граничного терміну для завершення пропозиції про фінансування:

  • Критерії оцінки ідей
  • Перелік ідей, які підлягають оцінці
  • Файл Excel або Microsoft|Google форму для введення результатів оцінки та будь-яких коментарів

 

Члени комісії з оцінювання матимуть можливість поставити будь-які питання під час засідання комісії з питань оцінки та запросити додаткову інформацію про процес оцінки та відбору. Рішення під час роботи комісії з питань оцінки приймаються більшістю голосів.

 

Результат

Підсумком засідання комісії з оцінювання буде узгодження та підписання пропозиції щодо фінансової підтримки ідей, що складається з переліку ідей, відсортованих за порядком балів за результатами оцінки, рекомендуючи, чи слід їх приймати, відхиляти чи залишити в резерв у вигляді списку. Пропозиція щодо фінансової підтримки ідей також може включати рекомендації, пропозицій чи коментарі. Виконана пропозиція щодо фінансової підтримки ідей буде підтвердженням процесу оцінки та відбору.

 

Критерії

Загальна оцінка ідеї складається з таких критеріїв:

  • Доцільність ініціативи в нинішніх безпекових умовах.
  • Можливість реалізації ініціативи у строк до 4 місяців.
  • Залученість (наскільки багато може бути залучено до ініціативи мешканців громади/села).
  • Сталість ініціативи (наскільки ініціатива матиме пролонгований ефект та буде приносити вигоду громаді/аудиторії після завершення фінансування).
  • Актуальність для громади (чи дійсно подана ідея актуальна для громади).
  • Наявність контактів авторів ідеї та готовність їх безпосередньо долучитися до реалізації ініціативи.
  • Потенційний бюджет ініціатив.

Критерії будуть визначені додатково окремою робочою групою до процесу оцінювання та передані членам конкурсної комісії з оцінки до процесу оцінювання.

Кожен критерій має рівноважний вплив на загальну оцінку. Система оцінювання здійснюється від 0 до 10, де:

  • 0 – не відповідність критерію;
  • 2-4 – низька відповідність критерію;
  • 6-8 – середня-висока відповідність критерію;
  • 10 – максимальна відповідність критерію.

Для розрахунку підсумкового балу щодо кожної ідеї вираховується середня оцінка за усіма критеріями. За результатами оцінки комісії буде складений перелік ідей, що рекомендуватимуться до фінансування до кінця 2024 року.

Вимоги до членів конкурсної комісії з оцінювання

 

Щоб подати свою кандидатуру до участі у комісії з оцінювання ідей, необхідно:

  1. Бути готовим провести оцінку всіх ідей, відповідно до описаних вище процедур у короткі строки.
  2. Мати вихід в Інтернет для участі в онлайн зустрічах та заповнення необхідних онлайн форм під час оцінювання ідей.
  3. Відповідати критеріям:
    • Бути громадянином/громадянкою України;
    • Бути старше 18 років;
    • Не мати судимості та/чи відкритих кримінальних впроваджень щодо себе;
    • Проживати на території громади не пізніше 2021 року (всі, хто проживав у громаді до 2021 року, а потім змінив місце проживання і не повертався після 2021 року – не може прийняти участь в цьому оцінюванні. Ті, хто виїхав після 24 лютого 2022 року може приймати участь в оцінюванні, а також ті, хто повернувся після вказаної дати і проживає на території громади);
    • Мати активну громадянську позицію;
    • Підтверджений досвід роботи та/або надання волонтерської/благодійної допомоги населенню, закладам тощо на території громади після листопада 2022 року – буде перевагою під час розгляду кандидатури.
  4. Заповнити відповідну онлайн форму – https://forms.gle/dFmceHPz7Sgk6bst7

 

Серед всіх кандидатів буде запрошено 5 представників Херсонської області долучитися до конкурсної комісії з оцінки.  

Існуюча квота:

1 представник органів місцевого самоврядування/військової адміністрації громади, 2 представника організацій громадянського суспільства, волонтерів або активних громадян/мешканців/ВПО, що проживають та/або виконують свою роботу на території громади, 2 представника цивільного захисту/ДСНС чи інших організацій, установ різних форм власності, що мають відношення до зазначеної громади.

 

Фонд «Об’єднання», як аполітична незалежна недержавна неприбуткова організація, що виконує свою діяльність на території Херсонської області з 2011 року, проведе оцінку та визначить склад конкурсної комісії з оцінювання ідей.

Всі кандидати будуть сповіщенні щодо результатів, а обрані кандидати будуть запрошенні на онлайн зустріч щодо подальшої роботи над проведення оцінювання.

 

Ключові дати

 

До 19 травня – прийом заявок від потенційних кандидатів, що бажають долучитися до конкурсної комісії з оцінки ідей.

До 24 травня – формування складу конкурсної комісії з оцінки ідей та проведення установчих онлайн зустрічей з усіма членами для інструктажу.

До 7 червня – оцінка ідей та формування списку рекомендованих ідей щодо їхнього подальшого фінансування.

 

Додаткова інформація

 

Зверніть увагу, що оцінювання ідей не передбачає за собою оплачуваної чи будь-якої іншої винагороди для відібраних членів конкурсної комісії з оцінки. Відібрані члени конкурсної комісії з оцінки не можуть вимагати від Фонду «Об’єднання» чи його партнерів оплату чи будь-яку іншу винагороду за проведення оцінювання ідей відповідно до зазначених етапів та критеріїв.

Список відібраних членів конкурсної комісії з оцінювання не є публічним і не підлягатиме розголошенню з тою метою, аби не допустити потенційного впливу чи тиску на членів конкурсної комісії з оцінювання зі сторони.  

Про результати відбору ідей буде оголошено окремо на офіційних ресурсах громади, а також на сайті Фонду «Об’єднання».

В разі виникнення питань з приводу конкурсу, кандидати можуть направити свої листи на пошту office@fundunion.org до 18:00 16 травня 2024 року.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше