Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Короновірус  2019- nCoV

Інформаційне повідомлення
21.02.2020

До відома  жителів  громади, згідно  розпорядженяя премєр-міністра України  О. Гончарука  № 93-р від 3 лютого 2020 року  в  Україні установлено  режим підвищеної готовності єдиної  державної системи цивільного захисту для запобігання виникнення виникненню надзвичайної ситуації державного рівня  внаслідок  можливого поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом  2019- nCoV. Установлено тимчасові обмеження та особливі умови для вїзду осіб,  які  перебували у провінції Хубей Китайської Народної Республіки, хляхом їх ізоляції  протягом 14 днів у визначених Міністерством охорони здоровя   закладах  охорони здоров'я.

Жителів багатьох країн схвилювала поява смертельного вірусу в Китаї,  що отримав назву 2019-nCoV.  Нижче  наведено  подробиці про вірус.

Історія виникнення

Імовірно, спалах коронавирусу стався на рибному ринку Ухань в китайській провінції Хубей. Експерти заявляють, що на ринку вірус підчепила 41 людина. Заражені скаржилися на лихоманку і проблеми з диханням. 7 січня в Китаї помер перший інфікований пацієнт.

Хвороба перекочувала до Японії після того, як чоловік відвідав місто Ухань. 10 січня японець повернувся на батьківщину і відчув себе погано. Він скаржився на лихоманку і високу температуру. Чоловіка госпіталізували і зараз вже виписали з лікарні.

Країни, де зафіксовано випадки зараження

Випадки інфікування за останніми даними підтверджені в Китаї, Таїланді, Японії, Південної Кореї і на Тайвані. Також зафіксовано перший випадок у США.

Що це за хвороба і як себе убезпечити

Патоген, який відноситься до сімейства коронавірусів, призводить до пневмонії та проблем з диханням. Фахівці стверджують, що поки немає підстав вважати, що нова пневмонія буде такою ж небезпечною, як і попередня, так звана атипова, зафіксована в Китаї в 2002 році.

Що стосується початкових ознак захворювання, то їх легко можна сплутати і з іншими інфекціями. Зокрема, у хворого спостерігається підвищення температури до 39°С, блідість шкіри, мокрий кашель, який супроводжується болями в грудях, пітливість і різка слабкість.

Влада Китаю заявила, що коронавірус передається від людини до людини. Двоє хворих з провінції Гуандун саме так і підчепили небезпечну інфекцію. Більш того, медпрацівники, які контактували із зараженими вірусом людьми, теж захворіли.

Профілактика коронавіруса:

  • мити руки з милом або витирати їх серветками з вмістом спирту;
  • по можливості уникати контакту з будь-якою людиною з симптомами застуди або грипу;
  • добре проварювати м'ясо і яйця перед вживанням в їжу;
  • уникати незахищених контактів з дикими тваринами і домашньою худобою.

Будьте здорові, слідкуйте та дотримуйтесь профілактичних заходів, бережіть себе та своїх рідних.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше