Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Україні починає діяти новий закон щодо мобілізації

Оголошення
08.05.2024

До уваги призов­ників, військовозобов’язаних та резервістів від 18 до 60 років  (у тому числі і внутрішньо переміщені особи)

 

В Україні починає діяти новий закон щодо мобілізації (Закон України від 11.04.2024 р. № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» ), згідно з яким з 18 травня 2024 року протягом 60 днів усі призов­ники, військовозобов’язані та резервісти від 18 до 60 років повинні самостійно з’явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)  і до 18 липня оновити свої військово-облікові дані (на підставі даних паспорта  громадянина України, ідентифікаційного коду  та військово – облікових документів (посвідчення про приписку до призовної дільниці, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного). Оскільки під час воєнного стану та загальної мобілізації, яка діє на території нашої держави всіх чоловіків віком 18–60 років вважають військовозобов'язаними й вони повинні перебувати на військовому обліку. 

Звертаємо увагу, що на сьогодні за порушення правил військового обліку / ухилення від обліку військовозобов’язаними громадянами України передбачена адміністративна відповідальність у розмірі від 850 до 1700 грн (ч. 2 ст. 210 КУпАП), але передбачається збільшення адмінштрафу до 17000 грн.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше