Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ЗМІНЮЄТЬСЯ ПОРЯДОК ВИПЛАТИ І ДОСТАВКИ ПЕНСІЙ ТА ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

Оголошення
21.04.2021

Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за
місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Згідно з цією постановою пенсіонери, які на сьогодні отримують пенсійні виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків з наведеного нижче переліку для здійснення подальшої виплати пенсій.
Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області рекомендує заздалегідь звернутися до обраної Вами установи банку та подати відповідну заяву. При цьому, відвідувати сервісні центри Пенсійного фонду не обов'язково, уповноважені банки самостійно передадуть документи до органів Фонду для подальшої обробки. У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. Громадяни можуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.
Водночас, залишається право отримання пенсії за фактичним місцем проживання у громадян з інвалідністю І групи; осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду; осіб, які досягли 80-річного віку; у одержувачів державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

До 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для
відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги
за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

Отже, вищезазначена категорія громадян зможе за власним вибором: або отримувати пенсії та грошову допомогу через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

До проведення конкурсу виплату і доставку пенсій продовжуватиме АТ «Укрпошта».

Перелік банків, уповноважених на виплату пенсій:
1. ПАТ "ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ"
2. ПАТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"
3. ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"
4. ПАТ КБ "ПРАВЕКС-БАНК"
5. ПАТ "ЮНЕКС-БАНК"
6. ПАТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК"
7. ПАТ "АЛЬФА-БАНК"
8. ПАТ "ПУМБ"
9. ПАТ "УКРСИББАНК"
10. ПАТ АБ "УКРГАЗБАНК"
11. ПАТ АБ "ПІВДЕННИЙ"
12. ПАТ "КРЕДОБАНК"
13. ПАТ "УКРЕКСІМБАНК УКРАЇНИ"
14. ПАТ "ПОЛТАВА - БАНК"
15. ПАТ "МТБ БАНК"
16. ПАТ "ІДЕЯ БАНК"
17. ПАТ "БАНК ВОСТОК"
18. ПАТ “КБ "АКОРД"
19. ПАТ "КРИСТАЛБАНК"
20. ПАТ "ТАСКОМБАНК"
21. ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК"
22. ПАТ "ОТП БАНК"

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше