Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Херсонської області

Оголошення
09.10.2019

Про проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Херсонської області

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує, що відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Херсонській області на 2019 рік у І декаді жовтня місяця поточного року планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Херсонській області шляхом розповсюдження принад з вакциною за допомогою авіатранспорту.

Розкидання принад, які містять високоімунну безпечну вакцину буде здійснюватись повітряним методом за допомогою літаків АН 2, який є найбільш економічно вигідним із всіх систем розподілу. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Для цого будуть використовуватися невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувалися лише тварини, з активною вакциною всередині. Вакцина буде розкидана над територією, де проживають дикі тварини, – не над містом, не над жодними іншими населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Проте, вони можуть потрапити у населений пункт, наприклад, через сильний вітер.

Інформуючи про кампанію з пероральної вакцинації, маємо на меті попередити людей і уникнути непорозумінь, адже останнім часом є багато звернень стосовно того, що фермери за допомогою літальних засобів виконують обприскування полів. Також грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.

Тому, шановні жителі Херсонщини, коли ви побачите літак АН –2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Наполегливо прохання не брати брикети з біологічними препаратами в руки та не переносити їх з місця.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше