Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Шахрайство щодо надання фінансової допомоги

Оголошення
28.05.2024

Міжнародна гуманітарна організація CARE попереджає про шахрайство щодо надання фінансової допомоги

 

  20 травня 2024 - У світлі зростаючої кількості схем шахрайства, пов'язаних з отриманням багатоцільової фінансової допомоги, міжнародна гуманітарна організація CARE звертається до українців із закликом бути особливо обережними при наданні своїх персональних даних.

Впродовж останніх тижнів CARE отримали інформацію від багатьох людей про небезпечну тенденцію розсилки недостовірних повідомлень та пропозицій щодо миттєвої виплати грошової допомоги від імені організації CARE через електронну пошту, месенджери, вайбер та телеграм-спільноти і приватні повідомлення. Зазвичай такі повідомлення містять фішингові посилання та обіцяють отримувачам миттєву виплату коштів. CARE підкреслює, що такі повідомлення є шахрайськими та не мають нічого спільного з діяльністю їхньої організації.

CARE розуміє серйозність цієї ситуації і вже подала заяву у поліцію щодо цих шахрайських дій. Проте, з огляду на те, що повідомлення поширюються зі швидкістю вірусу, виявлення та припинення дій зловмисників може бути складним завданням. Тому CARE закликає усіх українців берегти свою особисту інформацію та бути обережними.

Францизка Йорнс, заступниця директора CARE Ukraine, наголосила: "Ми закликаємо людей проявляти обачність. Гуманітарні організації і зокрема CARE не вимагають від отримувачів допомоги конфіденційної банківської інформації і тим паче будь-яких передоплат. Також необхідно уважно перевіряти веб-ресурс, на якому ви проходите реєстрацію - чи дійсно він належить організації, від імені якої запропонована допомога".

У межах своїх програм CARE Ukraine регулярно здійснює виплату грошової допомоги населенню. Її отримують вимушені переселенці, багатодітні родини, люди похилого віку, а також сім'ї, в яких є люди з інвалідністю. Проте реєстрація учасників гуманітарних проєктів відбувається за суворо регламентованою процедурою. Так, CARE не проводить онлайн-реєстрації на виплату фінансової допомоги і не просить надати доступ до конфіденційних особистих даних чи інтернет-банкінгу. Виплата допомоги здійснюється тільки після офлайн реєстрації та ретельної перевірки необхідних документів.

Інформацію про програми СARE Ukraine повідомляє на офіційній сторінці у Facebook або через органи влади і партнерські громадські організації, які працюють на місцях.

 

Контакти для ЗМІ: 

Галина Білак

 Комунікаційна координаторка  CARE Ukraine

+3800969376124

bilak@care.de

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше