Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Весняно- літній нерест 2020

Оголошення
31.03.2020

Нерест - це головний та найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде - залежать майбутні запаси водних біоресурсів. З метою здійснення державного контролю за охороною водних біоресурсів під час їх природного відтворення, сприяння збільшенню їх запасів у рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області встановлюється весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів (наказ від 25.03.2020 року № 61 – ОД «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у Дніпровсько-Бузькій естуарій системі та Каховському водосховищі в зоні контролю Херсонського рибоохоронного патруля у 2020 році»).

Терміни заборони на промислове рибальство в рибогосподарських водних об'єктах Дніпровсько-Бузької естуарної системи в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області:

- у річці Дніпро - від гирла до забороненого простору Каховської ГЕС, а також у придатковій системі - з 01 квітня по 06 червня 2020 року. У вказаний період заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця в пониззі Дніпра. Також заборона не поширюється на спеціалізований промисел пузанка у пониззі Дніпра з 01 травня по 06 червня 2020 року. Акваторії дозволені для ведення промислу визначені Режимом рибальства в басейні Чорного моря у 2020 році;

-  у річці Інгулець - від гирла до смт. Велика Олександрівка - з 01 квітня по 06 червня 2020 року;

-  у Дніпровському лимані - з 01 квітня по 01 червня 2020 року. Заборона не поширюється на спеціалізований промисел пузанка по всій акваторії лиману з 01 травня до кінця весняно-літньої заборони. Заборона також не поширюється на спеціалізований промисел оселедця в лимані на глибинах не менше ніж 4 м з 01 квітня до кінця весняно-літньої заборони;

- у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему - з 02 червня по 11 червня 2020 року;

- у всіх інших внутрішніх водних об'єктах басейну Чорного моря в межах Херсонської області - з 01 квітня по 30 червня 2020 року.

Терміни заборони на любительське і спортивне рибальство в рибогосподарських водних об'єктах Дніпровсько-Бузької естуарної системи в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області:

- у Дніпровському лимані - з 01 квітня по 01 червня 2020 року;

- у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему - з 02 червня по 11 червня 2020 року;

- у р. Дніпро - від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до смт. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок - з 01 квітня по 06 червня 2020 року;

- у всіх інших водоймах Чорноморського регіону в межах Херсонської області - з 01 квітня по 30 червня 2020 року.

Терміни заборони на лов водних біоресурсів у Каховському водосховищі в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області:

- на промислове рибальство - з 01 квітня по 09 червня 2020 року;

- на любительське і спортивне рибальство - з 01 квітня по 10 червня 2020 року.

Дозволений любительський лов риби у період заборони на здійснення любительського та спортивного рибальства, на умовах загального використання, однією поплавковою вудкою з одним гачком або спінінгом з берега, з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства, в місті Херсон з набережних по проспекту Ушакова та біля парку Слави; в містах Н. Каховка, Олешки, Гола Пристань, Каховка, Берислав з набережних в районі міських пристаней, вздовж всіх інших населених пунктів і дачних кооперативів з берега в межах ділянок акваторій, визначених наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області від 06.03.2019 № 78 - ОД «Про визначення рибогосподарських водойм (їх ділянках) для здійснення любительського і спортивного рибальства в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області на умовах загального використання», за винятком нерестових ділянок, визначених наказом Херсонського рибоохоронного патруля від 19.03.2020 № 54 – ОД «Про визначення нерестових ділянок на рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Херсонського рибоохоронного патруля у 2020 році».

З 01 травня 2020 року до кінця весняно-літньої заборони 2020 року дозволено проводити любительський лов оселедця та пузанка з човнів однією вудкою або спінінгом, оснащених підвіскою типу «самодур», з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства, на акваторії річки Дніпро від лісгоспу с. Антонівка вниз за течією до пляжу «Лілея» м. Херсон, від урізу води вглиб водойми до 100 м.

У цей період заборонено пересування плавзасобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установлених суднових ходів), а на ділянках, оголошених наказом Херсонського рибоохоронного патруля від 19.03.2020 № 54 – ОД нерестовищами в період нересту, пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

«Просимо громадян, небайдужих рибалок, активістів та інші громадські спілки долучатися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі задля збереження та відтворення водних біоресурсів на Херсонщині», - закликав начальник Херсонського рибоохоронного патруля Богдан Артющик.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Херсонщини: (050) 012-35-73.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше