Правила пасажирських перевезень на період карантину
У Міністерстві охорони здоров’я України закликають громадян і надалі дотримуватися соціальної дистанції, користуватись масками та антисептиками. Адже загроза COVID-19 серйозна, а карантин продовжує діяти. Особливо це стосується пасажирських перевезень.
МОЗ розробило рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Відповідна постанова головного санітарного лікаря опублікована на сайті МОЗ.
Правила пасажирських перевезень для працівників:
- температурний скринінг перед початком роботи;
- дотримання відстані між водієм і пасажирами не менше 1 м або наявність фізичних бар'єрів;
- члени екіпажу - в масках або респіраторах без клапана;
- нагадування про засоби індивідуального захисту;
- інформування про заходи профілактики Covid-19;
- вологе прибирання перед рейсом з дезінфікуючими засобами;
- по можливості біля вхідних дверей - антисептик;
- обмеження масових зборів у закритих приміщеннях;
- тимчасове відсторонення осіб з групи ризику;
- регулярне миття рук і обробка антисептиком що три години й частіше;
- утримання від контактів з особами з ознаками респіраторних захворювань;
- утримання від відвідування робочого місця та самоізоляція при симптомах респіраторного захворювання.
Для пасажирів:
- респіратор або маска;
- кількість пасажирів не більша, ніж кількість місць для сидіння;
- у разі перевезення в регіони, де немає послаблення карантину - кількість пасажирів не більша, ніж 50% кількості наявних місць для сидіння;
- заборона роботи залів очікування рейсу.
Для автостанцій:
- інформаційні матеріали щодо профілактики Covid-19;
- місця для обробки рук антисептиком;
- одночасне перебування у приміщенні автостанції не більше 1 особи на 10 кв. м
- обмеження контактів працівників з пасажирами;
- соціальне дистанціювання 1,5 м в чергах;
- продаж квитків через інтернет;
- наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах;
- дезінфекція поверхонь кожні 6 годин і частіше;
- провітрювання робочих приміщень кожні дві години;
- додаткові контейнери для ЗІЗ.