Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обережно - каракурт!

Інформаційне повідомлення
02.08.2019

01.08.2019 року у с. Станіслав зафіксований випадок укусу каракуртом. Постраждала перебуває у лікарні.

Невідкладна допомога і лікування:

У всіх випадках укусів каракуртами постраждалого найбільш ефективним являється виклик Швидкої допомоги та екстрена госпіталізація. При цьому транспортувати хворого необхідно лежачим на носилках (кінцівка з укушеним місцем розташовується вище по відношенню до всього тіла).

Сиворотка проти укусу каракурту у Станіславські амбулаторії ЗПСМ відсутня.

Нагадуємо номер виклику Швидкої допомоги: 103

Реакція на укус павука та невідкладна допомога при отруєнні отрутою каракурта.

Укус каракурта важко не помітити - по силі він схожий на укус оси і зразу викликає біль та печіння, хоча були і випадки коли укус нагадував укол булавки, а потерпілий не відчуву його зразу.

Перші прояви укусу павука можуть проявляються через 10-20 хвилин.

Після укусу з'являється маленька, швидко зникаюча пляма, чере кілька хвилин на місці укусу стає відчутною сильна біль, яка розповсюджується на кінцівки, поперек, груди, живіт, з різкою напругою м'язів живота. З'являється слабкість, лихоманка, гіперестезія, сильні потовиділення, психомоторне збудження, галюцинації, страх смерті, тремор та фасцикулярні подригування м'язів, важкість дихання, бронхорея, нудота, блювання, тахікардія, екстрасістолія підвищений артеріальний тиск. Можлива гостра зупинка дихання. В останню чергу включаються м'язи обличчя. Можливі спрага, салівація, судоми, тимчасові порушення мови, анурія, зуд, кореподібні висипання.Укус каракурта приводить до смерті досить рідко, хоча подібні випадки час від часу реєструються.

Профілактика укусів каракурта на приватних територіях полягає у знищені павуків в сараях, туалетах, темних кутках гаражів, комор та бань з застосуванням малотоксичних інсектицидів групи перитринів, що виготовляються на основі рослинної сировини 1 раз на три місяці.

Новини на цю ж тему

Туляремія: що потрібно знати та як уберегтися?

Туляремія – природно-осередкова інфекційна хвороба
Інформаційне повідомлення
18.09.2020

Медична гуманітарна допомога від Програми "U-LEAD з Європою"

Медична гуманітарна допомога від Програми "U-LEAD з Європою"
Новина
09.06.2020

Сьогодні розпочато ремонтні роботи опалення в Станіславській амбулаторії ЗПСМ.

Сьогодні розпочато ремонтні роботи опалення в Станіславській амбулаторії ЗПСМ.
Новина
20.05.2020

12 корисних звичок для здорового імунітету

Чарівної таблетки від коронавірусу не існує. Вакцини та ліки ще у розробці. Але надійні способи посилити імунну систему є.
Інформаційне повідомлення
20.05.2020

Гуманітарна допомога від МФ "Відродження"

Отримавши відправлення із засобами захисту для медичних працівників від Міжнародного фонду "Відродження" одразу ж направилися до Станіславської амбулаторії ЗПСМ для передачі очікуваної допомоги.
Новина
24.04.2020

Медичні маски від МФ "Відродження"

Сьогодні отримали перше відправлення з масками (1000 шт.) від Міжнародного фонду "Відродження"
Новина
23.04.2020

Станіславська амбулаторія ЗПСМ потребує допомоги

В результаті ситуації з коронавірусом у країні, просимо максимально сприяти недопущенню поширення коронавірусу, виконувати правила карантину та перераховувати, за можливості, кошти для Станіславської амбулаторії ЗПСМ.
Новина
25.03.2020

Грип та ГРВІ: що робити, щоб втриматися?"

Грип – це високо контагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції являється хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі у розпал хвороби, в гарячковому стані. Період захворювання продовжується в середньому 4-7 днів.
Інформаційне повідомлення
07.02.2020

Графік прийому виїзних медико-технічних бригад Одеського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства

До відома жителів громади щодо графіку виїзних медико-технічних бригад Одеського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства на 2020 рік. З метою забезпечення дітей та осіб з інвалідністю протезноортопедичними виробами.
Оголошення
10.12.2019

Епідемія дифтерії!

Станіславська амбулаторія запрошуємо жителів громади (сіл Олександрівка, Станіслав, Широка Балка та Софіївка)  для проведення обов’язкової чергової ревакцинації проти дифтерії та правця (АДП -М) безкоштовно
Інформаційне повідомлення
02.12.2019

День донора

Виїзною бригадою Херсонської обласної станції переливання крові 24 жовтня 2019 року в приміщенні Станіславської амбулаторії ЗПСМ проводитиметься "День Донора"
Оголошення
15.10.2019

Що варто їсти восени, щоб не хворіти?

Осінь – це період, коли наш організм запасається енергією, щоб у всеозброєнні зустріти холодну пору. Пропонуємо вам кілька порад осіннього харчування, що допоможуть почуватися здорово і не набирати вагу.
Новина
26.09.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше